Party bouwen in de smorende hitte, hoe overleef je het? 

Met hoge temperaturen is het extra lastig om een feestje op gang te krijgen.
Realiteit is dat de gasten veelal de koelere buitenlucht opzoeken. Hierdoor is de zaal vaak halfvol en is het extra lastig om de zaal op gang te krijgen.

Ventilatie in de zaal:
Het feit dat veel zalen slecht of niet al te best geventileerd zijn ,waardoor het voor de gasten ook erg onprettig om heel de avond te dansen, helpt hier ook niet aan mee.

Baromzet:
Het oplopen van de temperatuur zorgt vaak ook voor een grotere baromzet. Soms is het de keuze van de zaal eigenaar omwille van de omzet de temperatuur hoog te houden.
Kleding:
Als Party Dj sta je vaak ook in pak of colbert, wat met name op bruiloften en bedrijfsfeesten gebruikelijk is.
Het is wel zo netjes om niet meteen het eerste uur je colbert al uit te gooien en mouwen op te stropen.
Op het moment dat je merkt dat de gasten, en de mensen je voor draait het hier losser in worden , dan is dit vaak beter geaccepteerd.

Tips:
Het probleem dat veel gasten naar buiten gaan kan echt wel een killer zijn. Om de gasten toch regelmatig naar binnen te roepen kun je de volgende tips toepassen.

  • Maak gebruik van elk ‘speciaal moment’ om alle gasten naar binnen te roepen. Dit kan de openingsdans zijn, maar ook bv stukjes of liedjes van de gasten.
  • Draai na elk speciaal moment, waarop je de gasten binnen hebt, meteen dansbare knallers. Soms zelfs de nummers die je tot het eind wil bewaren. In dit geval ik het extra belangrijk ze vast te houden. Vraag ook meteen om dansbare verzoekjes.
  • Als je overtuigd bent dat het een tropische avond gaat worden, kan het leuk zijn (wel in overleg met de mensen die je hebben uitgenodigd) om als Dj in bad/strand teneu te verschijnen. Lekker luchtig voor je zelf, en je hebt meteen een act!
  • Zorg dat je fris blijft ruiken, sweet kan afstotend werken, en je beoordeling als goede Dj wegnemen. Het is een logische tio, maar het gebeurt nog al te vaak dat hier te licht over gedacht wordt. Het meenemen van een extra shirt is ook aan te raden.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en mocht je er zelf 1 willen toevoegen, of je ervaring willen delen, laat het ons weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s