Beginnen als Party Dj, wat heb je nodig? Info en advies.

Je eerste feestje, hoe pak je dat aan, en wat heb je nodig?
Vaak is het zo dat je gevraagd bent om op een feestje van vrienden of familie de muziek te verzorgen, omdat je toch altijd al bezig bent met muziek, ben jij de aangewezen persoon.
Dit is natuurlijk leuk, en een prima manier om de eerste stappen naar een professionele Party Dj te zetten.

In basis heb je voor het verzorgen van muziek op een feestje niet veel nodig.
Je zou al met een telefoon of iPad wat kunnen doen, en bijvoorbeeld de nummers gewoon na elkaar afspelen.
Maar wat je wil is dat de nummers lekker in elkaar overlopen, zodat er mooie opbouw in het feest komt, om het aan het einde te laten knallen.
Om dit voor elkaar te krijgen ga je dus mixen.
Hier is de keuze van de nummers erg van belang, maar ook het goed aanvoelen van wat de aanwezige gasten willen. Het belangrijkste is uiteindelijk dat het feest slaagt, dus opfje nu met de nieuwste Pioneer of Denon set staat, of met 2 losse mp3spelers en een klein mixertje, het maakt het publiek in principe niet uit, die willen feesten!

Goede en betrouwbare Dj apparatuur is natuurlijk wel erg fijn, ook omdat je absoluut niet wil dat tijdens een feest je spullen je in de steek laten.
Verder heb je , afhankelijk van de grootte van de zaal, een geluidsysteem nodig.

Opbouw avond en nummers achter elkaar mixen.
Om goed te mixen is het hebben van een laptop met een Dj programma met een controller minimaal wenselijk.
Dit is een voordelige en goede manier om een goed te kunnen Dj -en, en vele Party Dj’s gebruiken dit omdat je met een compacte set-up eigenlijk alle feesten aan kan.
Kies altijd voor een Dj controller die een geluidskaart aan boord heeft, want dan heb je meteen je voor afluistering (het volgende nummer wat je wil afspelen alvast beluisteren) geregeld.
Enkele betaalbare en betrouwbare zijn:

Pioneer DDJ- We Go 4
Hercules Universal Dj

Daarnaast is het hebben van een gesloten koptelefoon ook een must, zodat je het volgende nummer kan voor beluisteren.

Sfeer in de zaal – Licht en lichtshows
In een zaal met aan TL verlichting aan zal je moeilijk, of helemaal niet, de mensen los krijgen.

Daarom is het van belang een sfeer in de zaal te creëren , dit doe je door verlichting, dus een lichtshow.Dit hoeft net altijd heel uitgebreid zijn om het juiste effect te bereiken, vaak kom je met een paar ledparren, en 2 of 3 lichteffecten, al heel ver.

Ook het gebruik van een simpele rook machine kan een geweldig sfeer effect hebben.
Let er bij het gebruik van een rookmachine wel altijd op dat je overleg met de zaaleigenaar hebt gehad om er toestemming voor te vragen.
Veel zalen zijn uitgerust met sprinklerinstallatie of een brandalarm, en als dat door jou rookmachientje afgaat op een feest, zit je met groot probleem.

Geluidsysteem – Wat je aan geluid moet hebben is afhankelijk van de zaal waarin je de show gaat geven, en ook van wat voor soort feest het is.

Verzorg je de achtergrond muziek bij een receptie, dan kun je vaak met 2 speakers al weg komen.
Is het een feest waar veel gedanst gaat worden, en in een grote zaal, dan is een paar stevige minimaal 12 inch topspeakers met losse subwoofer(s) verstandig.
Kies altijd voor speakers die je ook goed kunt uitbreiden, dus waar de mogelijkheid op zit om later subwoofers op aan te sluiten.

Als je net begint is het niet gek om alleen met de topspeakers te beginnen, dat scheelt weer een investering in het begin.

Dj Booth – Het hebben van een Dj Booth is geweldig, omdat dit een centraal punt is, waarvan uit de muziek afgespeeld wordt, en een show gegeven kan worden.
Verder is het natuurlijk mooi als aandachttrekker, denk aan een verlichte Dj Booth of aan een Booth met een special vorm.
Praktisch gezien is het ook een goede keuze, want je kan je spullen dan netjes opstellen.
Dj Booths vaak al voorzien (of aangepast door de eigenaar) met aansluitingen voor stroom en audio.
Heb je geen Dj Booth , dan kan een tafel die wat hoger is , ook prima, denk wel aan de juiste hoogte want als je de hele avond achter een tafel moet staan die te hoog of te laag is, is dit heel vervelend. de gemiddelde hoogte van een Dj Booth is 90 cm.

Leg wel een bij voorkeur zwart kleed over heen, dan is alles netjes afgewerkt, het oog wil ook, en als Dj ben je toch het centrale punt van de avond.

TIP: Begin het feest met een lager volume, zodat de gasten aan de muziek kunnen wennen, en voer het geleidelijk op. Dit heeft ook tot doel om de mensen die niet gewend zijn aan een wat grote volume, niet meteen te laten schrikken, en zo mogelijke klachten te voorkomen,
Op een bruiloft is vaak het eerste uur dat je begint rustige muziek het beste op zijn plaats.

TIP
Ga niet alleen voor je zelf staan draaien, met de muziek die jij geweldig vind, want dan zal je waarschijnlijk niet snel terug gevraagd worden.

TIP -Verzoekjes zijn welkom is bij de meeste feesten de wens , en dat kan je helpen een goed feest te bouwen – zie dit artikel voor alle informatie hierover.

Hopelijk helpt deze informatie je op weg bij je eerste optredens.
Heb je nog vragen of opmerkingen, neem even contact met ons op.
Succes!

cropped-the-party-dj-31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s