Party Dj-ing Hoe ga je om met verzoekjes?

Tijdens elke Party komen er wel verzoekjes uit de zaal.
Hoe ga je hier nu mee om zonder te veel van je eigen set af te wijken.

Verzoekjes kunnen heel handig zijn , omdat je dan weet wat een aantal van de aanwezigen wil.

Aan de nadere kant kun je ook er ook nadeel van ondervinden, want als je lekker op gang bent met een paar populaire nummers, en er komen dan van die zoute verzoekjes, ook nog eens aangevraagd door iemand die om de 5 minuten komt zeuren, heb je mijn verzoekje al klaarstaan?, dan kan het lastig worden.
Er zijn gelukkig wel wel tips voor, dit zijn de belangrijkste.

 • Als je zelf door aankondigt dat er verzoekjes mogen worden gedaan, zeg er dan bij dat het dansbare nummer moeten zijn.
 • Bouw een half uurtje/ drie kwartier “verzoek draai tijd” in, en draai alles achter elkaar wat aangevraagd is.
 • Vraag bij het indienen van een verzoekje de naam van de persoon erbij, als het bijvoorbeeld een erg afwijkend nummer is, kun je dit aankondigen.
  Leg alles even stil, pak de microfoon, en kondig het aan als een speciaal verzoek van ….de aanvrager…….Zo gaat de aandacht naar die persoon, en krijg je als Dj niet de naam dat je niet weet wat je moet draaien.
 • Kondig aan dat er verzoeknummer tot bv een uur voor afloop van het feest mogelijk zijn, dit geeft je de kans op het einde het feest nog naar je hand te zetten, en de songs te draaien , waarvan je weet dat ze werken.
 • Als je even de aandacht wil trekken, bijvoorbeeld als het feest nog niet loopt, zoek dan een verzoekje van een goed nummer, en vraag de persoon die het heeft aangevraagd, achter de dj booth.
  Pak vervolgens microfoon, vraag de aandacht en zeg , dames en heren , gelukkig hoef ik het vanavond niet helemaal alleen te doen, want ik heb DJ …. bij me die het volgende nummer heeft aangevraagd, en die voor jullie zal draaien.
  Je laat de persoon op de play knop drukken, en je hebt weer een leuk stukje interactie, wat de avond tot een succes gaat maken.

Hopelijk zijn deze tips goed bruikbaar. Heb je zelf nog een leuke tip, mail het ons!

One thought on “Party Dj-ing Hoe ga je om met verzoekjes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s